" Ruské " vajíčko s diabolským šalátom po domácky :o) - pre 4 osoby



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

30dkg diétna saláma v celku, 2-3 zavárané uhorky, 1 cibuľa, 4-5 zaváraných feferóniek podľa chuti, 1 kyslá smotana, 3polievkové lyžice majónézy, práškový cukor, 2-3 polievkové lyžice horčice, 2-3 polievkové lyžice kečupu, soľ, čierne korenie, 2 druhy salámy na ozdobenie, 4 vajcia

POSTUP PŘÍPRAVY

1., Vajíčka si uvaríme na tvrdo.

2., diétnu salámu si nakrájame na tenké prúžky / nie moc, aby sme ju aj cítili /. Zavárané uhorky nakrájame úplne nadrobno. rovnako aj cibuľu. Všetko dáme do misy. Pridáme na drobno nakrájané feferónky, dajte najprv len 3 a potom podľa chuti pridajte ďalšie. Ak nemáte radi ostrú chuť, nemusíte ich tam dávať, šalát je super aj bez nich.

3., do surovín primiešame 1 kyslú smotanu, majonézu, horčicu, kečup, osolíme a okoreníme. Všetko spolu premiešame. Ak sa Vám zdá byť masa tuhá, môžete pridať šťavu z uhoriek, ale nie je to nutné. Ak je chuť ostrá a zdá sa Vám byť kyslastá od horčice a smotany, pridajte trocha práškového cukru / nebojte sa :o) /. Všetko spolu premiešame.

4., šalát je najlepší na ďalší deň, ak Vámv ydrží :o)

5., do misky si naaranžujeme plátky salámy, prekryjeme šalátom a ozdobíme rozpoleným vajíčkom. Šalát nie je ťažký, nakoľko je tam málo majonézy. Ak obľubujete viac majonézové, môžete pomer zmeniť a vajíčko ozdobiť kopčekom majónézy.


Prajem Vám dobrú chuť, Tímea