Provensálska rajčinová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg paradajok, 2 cibule, 1 strúčik cesnaku, 1 bobkový list, čerstvý tymián, ja dávam sušený, 3 PL olivového oleja - môže byť aj klasický, soľ, MČK, bazalka, provensálske korenie, strúhaný syr, ako príloha bagety, ktoré si dáme za piecť do rúry poliate roztopeným maslom zmiešaným s aromatom (neviem či ho tu dostať ja ho kupujem v ČR) poprípade úplne jemná podravka

POSTUP PŘÍPRAVY

Je to naša najobľúbenejšia vždy sa po nej len tak zapráši. Paradajky obaríme horúcou vodou a následne odstránime šupky a rozmixujeme úplne do hladka. Na oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku a pridáme rozmixované paradajky s cesnakom. 5 minút podusíme pod pokrievkou a vložíme tymián, bobkový list, bazalku provensálske korenie, prilejem 1 l vody a varíme asi 30 minút. Osolíme okoreníme vložíme postrúhaný syr a ešet povaríme 2 -3 minutky. Ja ešte do taniera posypávam syrom plus rozpečené bagetky ako príloha