Egrešové želé s hruškami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2x egrešové želé v prášku * hruškový kompót * nádobka na aspik

POSTUP PŘÍPRAVY

Hoci to tak nevyzerá, postup je veľmi jednoduchý, ak máte dezertnú formu na aspiky. Želé je veľmi osviežujúca ľahká dobrotka na horúce dni, zvlášť v prípade, ak rátate každú kalóriu - že Alenka a Saška!

1. Podľa návodu pripravte želé, do litra horúcej vody nasypte egrešové želé a miešajte do úplného rozpustenia.
2. Do formy na dno dajte jednu naberačku želé a dajte to rýchlo schladiť do mrazničky, aby sme mohli začať ukladať nakrájané hrušky.
3. Keď spodná vrstva stuhne, naukladajte nakrájané hrušky, zalejte želatínou a opäť to dajte na chvíľku do mrazničky stuhnúť.
4. Postup opakujte a opakujte a opakujte a opakujte........... Zaberie to trocha viac času, keď miniete všetku želatínu a hrušky, nádobku so želé dajte na noc do chladničky, kde poriadne stuhne.
5. DO želé sa hodí ovocie mäkké, väčšinou zavárané, aby sa dalo želé po vyklopení dobre krájať.
6. Výborne chutí ľadovo vychladené.