Egrešové želé s hruškami
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2x egrešové želé v prášku * hruškový kompót * nádobka na aspik
POSTUP PŘÍPRAVY
Hoci to tak nevyzerá, postup je veľmi jednoduchý, ak máte dezertnú formu na aspiky. Želé je veľmi osviežujúca ľahká dobrotka na horúce dni, zvlášť v prípade, ak rátate každú kalóriu - že Alenka a Saška!
|
1. Podľa návodu pripravte želé, do litra horúcej vody nasypte egrešové želé a miešajte do úplného rozpustenia. |
|
2. Do formy na dno dajte jednu naberačku želé a dajte to rýchlo schladiť do mrazničky, aby sme mohli začať ukladať nakrájané hrušky. |
|
3. Keď spodná vrstva stuhne, naukladajte nakrájané hrušky, zalejte želatínou a opäť to dajte na chvíľku do mrazničky stuhnúť. |
|
4. Postup opakujte a opakujte a opakujte a opakujte........... Zaberie to trocha viac času, keď miniete všetku želatínu a hrušky, nádobku so želé dajte na noc do chladničky, kde poriadne stuhne. |
|
5. DO želé sa hodí ovocie mäkké, väčšinou zavárané, aby sa dalo želé po vyklopení dobre krájať. |
|
6. Výborne chutí ľadovo vychladené. |