
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Bulgur, mrazená zelenina, brokolica, šampiňóny, olivový olej , petržlenová vňať, soľ, solčanka
POSTUP PŘÍPRAVY
Bulgur si pripravíme takto: 1 šálku bulguru zalejeme 2 šálkami vriacej vody, osolíme, pridáme trošku oliv. oleja a zakryté varíme 5 minút. Potom odstavíme a venujeme sa ostatným surovinám. Na troške oleja si podusíme asi 400 g čerstvých šampiňónov, osolíme podľa chuti, pridáme trošku drvenej rasce a keď sú hotové, pridáme ich do hrnca k bulguru. Teraz si podusíme zeleninu, to je jedno, či mrazenú alebo čerstvú, ja som dala baby karotku s hráškom a ku koncu som pridala čerstvú brokolicu. Hotovú zeleninku pridáme do hrnca s bulgurom a šampiňónmi, premiešame, pridáme vňaťku a servírujeme. Už som robila bulgur aj s tofu, nakrájaným a osmaženým, alebo s kuracím mäsom, či s cícerom. Fantázii sa medze nekladú. Bulgur sa dá kúpiť v bio potravinách, je veľmi ľahko stráviteľný, vhodný aj pre deti a toto jedlo máte za 30 minút uvarené. Podávame s rôznymi šalátmi, alebo uhorkami, či ako ja s paprikou plnenou kapustou - tohtoročná výroba.
![]() |
Takýto bulgur je dostať u nás. |
![]() |
Bulgur s tofu syrom, cukinou, kukuricou a sušenými rajčinami. |
![]() |
A tu je bulgur s kuracím mäskom, špenátom, zeleninkou a šampiňónmi. |