Kinder čokoláda



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 ks 100%stuženého tuku...... napr.Lukana,Omega....ja som po rokoch kúpila IVU,alebo niečo iné*35 dkg kryšt.cukru*3 dcl vody*1 ks vanilky*1 PL kakaa*1/2 kg sušeného mlieka-pouzila som plnotucne Laktino a detske susene mlieko od Hippu.Da sa aj sunar.

POSTUP PŘÍPRAVY

Starý,starý recept vystrihnutý z dáááááávnej Slovenky.Viem,že tu sú nejaké recepty na Kinder čokoládu,ale ani jeden z nich nemá obrázkový postup.A kedže mám kamáradku a isto je takých na svete viac ,ktoré to musia mať všetko dopodrobna napísané a najlepšie aj nakreslené,tak pridávam svoj recept.
Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek,fotila som večer.

Vodu,cukor a vanilku varíme na miernom ohni ....
...varíme 4 minúty/ musí vrieť/.......
...odstavíme z ohňa a vmiešame stužený tuk...
...do vlažného roztoku vmiešame sušené mlieko.Keď máte doma nejaký zvyšný sunar či iné sušené mlieko pre deti,možte upotrebiť aj to....
...vymiešame na homogénnu hmotu bez hrudiek...
...hmotu rozdelíme na dve časti....
..a do jednej z nich pridáme 1-2 PL kakaa,poriadne premiešame...
....tak a v originál recepte sa má hmot vyliať na plech na vymastený alobal a nechať stuhnúť v chlade. Mne sa večer nechcelo hrať s pekáčmi a drobček už spal,tak som to rozmazala na veeeeeľké plytké taniere.Šlo to krásne,natierala som to stierkou....
...na bielu hmotu natrieme tmavú hmotu.....ale opačne,čo prvé chytíte do ruky :))......a dáme do chladničky stuhnúť,najlepšie na noc....
...ráno nakrájame na úhľadné kúsky,tie moje nie sú úhľadné,priznavam....
....a udržiavame v chlade.