Kinder čokoláda

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 ks 100%stuženého tuku...... napr.Lukana,Omega....ja som po rokoch kúpila IVU,alebo niečo iné*35 dkg kryšt.cukru*3 dcl vody*1 ks vanilky*1 PL kakaa*1/2 kg sušeného mlieka-pouzila som plnotucne Laktino a detske susene mlieko od Hippu.Da sa aj sunar.
POSTUP PŘÍPRAVY
Starý,starý recept vystrihnutý z dáááááávnej Slovenky.Viem,že tu sú nejaké recepty na Kinder čokoládu,ale ani jeden z nich nemá obrázkový postup.A kedže mám kamáradku a isto je takých na svete viac ,ktoré to musia mať všetko dopodrobna napísané a najlepšie aj nakreslené,tak pridávam svoj recept.
Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek,fotila som večer.
 |
Vodu,cukor a vanilku varíme na miernom ohni .... |
 |
...varíme 4 minúty/ musí vrieť/....... |
 |
...odstavíme z ohňa a vmiešame stužený tuk... |
 |
...do vlažného roztoku vmiešame sušené mlieko.Keď máte doma nejaký zvyšný sunar či iné sušené mlieko pre deti,možte upotrebiť aj to.... |
 |
...vymiešame na homogénnu hmotu bez hrudiek... |
 |
...hmotu rozdelíme na dve časti.... |
 |
..a do jednej z nich pridáme 1-2 PL kakaa,poriadne premiešame... |
 |
....tak a v originál recepte sa má hmot vyliať na plech na vymastený alobal a nechať stuhnúť v chlade.
Mne sa večer nechcelo hrať s pekáčmi a drobček už spal,tak som to rozmazala na veeeeeľké plytké taniere.Šlo to krásne,natierala som to stierkou.... |
 |
...na bielu hmotu natrieme tmavú hmotu.....ale opačne,čo prvé chytíte do ruky :))......a dáme do chladničky stuhnúť,najlepšie na noc.... |
 |
...ráno nakrájame na úhľadné kúsky,tie moje nie sú úhľadné,priznavam.... |
 |
....a udržiavame v chlade. |