Pohánkové fašírky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pohánka-lámanka*zeleninový bujón*voda*cibuľa*mrkva*cesnak*soĽ*mčk*vegeta*majoránky*olej

POSTUP PŘÍPRAVY

v obr.

Pohánka-lámanka.....zdravá a najdoležitejšia surovina tohto receptu....
Na tieto fašírky potrebujeme pohanku-lámanku a zeleninový vývar v pomere 1:1,5. Ja som to merala na hrnčeky a konkrétne tento hrnček bol 300 ml.Takže 300 ml pohánky-lámanky a 450 ml zeleninového bujónu...
...použila som tento bujón...
...hotový vývar z bujónu...
...pohánku lámanku zalejemu horúcim vývarom,premiešame....
...a prikryjeme.Necháme 20 minút bobtnať...
....kým pohánka bobtná,očistíme si cibuľu,mrkvu,cesnak.Cesnak podľa chuti a mrkvy som mala 3 stredné....
...po 20 minútach pohánku odkryjeme a máme také čosi mazľavé....
...do tejto mazľavej hmoty pridáme najemno nastrúhanú mrkvu,nadrobno nakrájanú cibuľu...
...majoránku,mčk...
..vegetu...
...všetko dokladne premiešame....
...pomocou lyžice si odoberáme kúsom masy a ten v strúhanke vyformujeme na fašírku.Hmota je stále taká mazľavejšia,faširky sú zatiaľ také "mľandravé"....ale nebojte sa,mľandravosť sa po upečení stratí :))....
...vypražíme na oleji....
....na papierovú servítku dáme odsať prebytočný tuk....
...a podávame.So zemiakmi,zemiakovou kašou,alebo iba so šalátom.Z danej dávky mi vyšlo 14 fašírok.Vyborne chutia teplé aj studené len tak do ruky :)).