Čokoládová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

základný recept na tortu s priemerom 26cm: 1 Hera, 6 vajec, 250 g práškového cukru, 100 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 200 g čokolády na varenie ja som robila do srdcovej formy, takže suroviny som si upravila a robila z 1 a pol dávky krém: 3 šľahačkové smotany ,30%-né, 300 g čokolády na varenie čokoládová poleva a mandle (orechy, lieskovce)

POSTUP PŘÍPRAVY

Požiadavka bola čokoládová torta, tak dúfam, že splní očakávania :)
Vyšľaháme heru s cukrom a po jednom pridávame vajcia, poriadne zašľaháne, aby sa masa nezrazila. Zmiešame múku s práškom do pečiva a pridáme k maslovej zmesi a premiešame. Čokoládu rozpustíme nad parou a keď trochu vychladne, opatrne ju primiešame do cesta. Tortovú formu vymažeme a vysypeme múkou a hotové cesto do nej nalejeme. Pripravené cesto vložíme do vyhriatej rúry. Ja som piekla cca hodinu na 170 stupňov.

Na krém si deň vopred uvaríme šľahačkovú smotanu s čokoládou a dáme cez noc vychladiť do chladničky. Na druhý deň pridáme 3 stužovače a vyšľaháme dotuha.

Poliala som čokoládou a ozdobila mandľami.