Gaštanovo-tvarohové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 vajíčok, 250 g polohrubej múky, 220 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1,5 dl oleja, 1,5 dl mlieka, 1 prášok do pečiva, 3 rovné lyžice kakaa *** 500 g gaštanového pyré (ochuteného), 250 g nízkotučného tvarohu, 120 g práškového cukru, 250 ml smotany na šľahanie, lyžica citrónovej šťavy

POSTUP PŘÍPRAVY

Pôvodne som mala v pláne upiecť svetlú piškótu a potrieť ju plnkou z gaštanového pyré a šľahačky, no potom som sa rozhodla pre kakaový korpus /z mojich tvarohovo-šľahačkových rezov/ a do plnky som pridala ešte tvaroh. Vyskúšajte, koláčik je ľahký a šťavnatý, najlepší na druhý deň.

Celé vajíčka vyšľaháme najprv s trochou cukru,
pridáme zvyšný
a vyšľaháme do hustej svetlej peny,
pridáme olej,
mlieko,
múku si vopred zmiešame s práškom do pečiva a kakaovým práškom
pridáme po lyžiciach k vyšľahaným vajíčkam a zároveň šľaháme.
Vylejeme na maslom vymazaný a múkou vysypaný plech, upečieme pri teplote 175° C, približne 15 min.
Plnka: gaštanové pyré rozmrazíme, pridáme cukor, vymiešame,
nízkotučný tvaroh, prešľaháme metličkami
tu máme gaštanovo-tvarohovú plnku a pridáme k nej ešte
dotuha vyšľahanú šľahačku (šľahačku vyšľaháme spolu s citrónovou šťavou), vymiešame
a natrieme na vychladnutý korpus. Korpus necháme po upečení troška vychladnúť a jemne z neho stiahneme vrch, aby plnka lepšie držala.
Plnku zarovnáme,
Príborovým nožom môžete na plnke urobiť vlnky, necháme poriadne stuhnúť a krájame ho horúcim nožom.
Koláčik si môžete ešte posypať strúhanou čokoládou a dozdobiť šľahačkou. *Dobrú chuť*