Perníkové flamery

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
liter mlieka * 8 vrchovatých polievkových lyžíc detskej krupice * 2 vanilkové cukry * štipka soli * 1 perník * ozdoba: med, hoblinky, čokoládová poleva * med * ovocná šťava * čokoľvek.... * potrebujete ešte aspikovú formu
POSTUP PŘÍPRAVY
Krupicové flamery je výborná, ľahká a lacná dobrota.
 |
1. Do litra mlieka vmiešajte 8 plných polievkových lyžíc detskej krupice, |
 |
2. primiešajte vanilkový cukor, |
 |
3. štipku soli |
 |
4. a uvarte hustú, opakujem veľmi hustú kašu. |
 |
5. Celý máčaný perníček v čokoláde som si odtrhla od úst a postrúhala na strúhadle. |
 |
6. môžu v ňom ostať i väčšie kúsky, |
 |
7. a vmiešajte rovnomerne do kaše. |
 |
8. Formu opláchnite pod studenou vodou. Formu Tupperware mám od Anky z Trnavy - Anka P. (lienka) ID 10. Odporúčam ju, je špičkovej kvality, každý dezert vyklopím iba otočením formy dole papuľkou. |
 |
9. a naplňte až po okraj, nechajte vychladnúť pri izbovej teplote. |
 |
10. POtom ju zakryte a strčte na niekoľko hodín do chladničky. |
 |
11. Po niekoľkých hodinách flamery vyklopte na misu a ozdobte. V chladničke som ju nechala od rána do piatej večera. |
 |
12. Ozdobte medom, čokoládovými hoblinkami, |
 |
13. ovocím, strúhanou čokoládou, |
 |
14. Skúste poliať ovocnou šťavou, riedkou marmeládou, ozdobte ovocím, šľahačkou, fantázii sa medze nekladú. |