Sladký tvarohový chlebíček - bez kysnutia



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 500g hl.múka * 150g jemný tvaroh * 150g pr.cukor * 150g Hera * 1 prášok do peč. * 1 vanilkový cukor * 3 vajíčka * 2 PL hrozienka * 1 ML citrónová kora * ........... * maslo + 1 vanilka po upečení *

POSTUP PŘÍPRAVY

- niečo ako vianočkový chlebíček - neviem ako inak by som identifikovala tú chuť - ale menej pracné a výborné

- celé vajíčka a pr.cukor poriadne vyšľaháme - asi 5 min / žiadne flákanie/
- takto krásne do penista
- pridáme vanilku, tvaroh, nastrúhanú citrónovú koru, rozpustenú heru /iba rozpustenú - nie horúcu/ a caa 400g múky
- ešte šľahačom takto premiešame - aby sme sa nenarobili
- a dosypeme prášok do pečiva, zvyšnú múku
a prepláchnuté hrozienka /kto chce može si ich dať nachvíľku namočiť - ja nedávam/
a už ručne poriadne uhnetieme takýto bochníček / cestíčko je hutnejšie - ale dá sa to zvládnuť úplne v pohodke/
- rozvaľkáme na veľkosť asi 30 x 20 cm
- preložíme /takmer ako keď prekladáte štólu/
- a prenesieme na vymazaný plech - dáme piecť na caa 50 min, teplota 175 stupňov
- upečené
- hneď potrieme rozpusteným maslom, počkáme nejaké 2-3 minutky, kým sa masielko vsiakne a potrieme znova
a posypeme husto vanilkou
- necháme vychladnúť a možme mlskať - korka po upečení je chrumkavá, ale vnútro makulinké, na druhý deň je ešte lepší ......../samozrejme po poriadnom vychladnutí vložíme do mikroténového sáčika/