
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Ahojte, tento koláčik som robila po prvý krát, postup som nefotila lebo som ho robila dosť narýchlo. Tak postup len napíšem. Nám dosť chutil, je jemný, neni až tak sýty , a mäkkučký. Prísady: Cesto: 5 vajec, 180g cukor, 0,5 dl vody, 0,5 dl olej, 200g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva Krém: 1l mlieka, 3 balíčky zlatý klas,7 aj polku PL cukru, 1 vanilkový cukor, 250 g rastlinného tuku na pečenie ( ja som dala Heru), 3 balíčky MARINA keksov bielych nie kakaových ( ale kto chce tak si môže dať aj biele), čokoláda na varenie, trochu oleja, kyslejší džem.
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup: vajíčka si rozklepneme, pridáme cukor a mixujeme, pridáme vodu a mixujeme aspoň 5 minút, potom pridáme olej a znovu mixujeme, nakoniec primiešame múku s práškom do pečiva a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme. Kým nám cesto vychladne urobíme si plnku.
Z mlieka a zo zlatých klasov a cukru uvaríme krém, postup je ako pri obyčajnom pudingu, no a potom ešte do horúceho zašľaháme rastlinný tuk. Ja som si heru nakrájala na menšie kusy a postupne som pridávala a miešala kým sa mi v pudingu nerozpustila. Na vychladnuté upečené cesto natrieme džem, ešte teplý krém a rovnomerne rozložíme keksy. V trochej oleja si rozpustíme čokoládu na varenie, polejeme povrch koláča a dáme do chladničky stuhnúť.