Roláda z mletého mäsa
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
mleté mäso * vajce * chlieb alebo rožky * opražená cibuľa * sušený cesnak * soľ * mleté čierne korenie _____ Praženica: olej * cibuľa * šunka * vajíčka * soľ * petržlenová vňať _____ vývar
POSTUP PŘÍPRAVY
...
|
z oleja, cibule, šunky, vajíčok a soli pripravíme praženicu, a pre farbu som šupla vňať, kľudne môže aj hrášok |
|
mleté mäso, vajíčko |
|
namočený, vyžmýkaný chlieb alebo rožky |
|
opražená cibuľa |
|
cesnak, mleté čierne korenie, soľ |
|
poriadne premiešame |
|
alobal troška naolejujeme, rozložíme zmes z mletého mäsa a uložíme praženicu |
|
zrolujeme, uložíme na pekáč |
|
podlejeme vývarom a pečieme, na prvú polhodinku som nechala alobal |
|
po pol hodinke som dala alobal dole a piekla ďalej, celkovo som piekla hodinku a pol, pričom občas podlievame a dolievame aj vývar keď sa odparí |
|
ako príloha kaša a slivkový kompót |