Roláda z mletého mäsa



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mleté mäso * vajce * chlieb alebo rožky * opražená cibuľa * sušený cesnak * soľ * mleté čierne korenie _____ Praženica: olej * cibuľa * šunka * vajíčka * soľ * petržlenová vňať _____ vývar

POSTUP PŘÍPRAVY

...

z oleja, cibule, šunky, vajíčok a soli pripravíme praženicu, a pre farbu som šupla vňať, kľudne môže aj hrášok
mleté mäso, vajíčko
namočený, vyžmýkaný chlieb alebo rožky
opražená cibuľa
cesnak, mleté čierne korenie, soľ
poriadne premiešame
alobal troška naolejujeme, rozložíme zmes z mletého mäsa a uložíme praženicu
zrolujeme, uložíme na pekáč
podlejeme vývarom a pečieme, na prvú polhodinku som nechala alobal
po pol hodinke som dala alobal dole a piekla ďalej, celkovo som piekla hodinku a pol, pričom občas podlievame a dolievame aj vývar keď sa odparí
ako príloha kaša a slivkový kompót