Vanilkové rohlíčky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
240 g hladkej múky
160 g masla /prípadne 1/2 masla a 1/2 tuku/
100 g jemne mletých lieskových orieškov
50 g múčkového cukru
1 žĺtok
múčkový cukor s vanilkou na obalenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Z hladkej múky, masla, lieskových orieškov, cukru a žĺtku vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme minimálne 60 minút odpočinúť v chladničke. Z vychladeného cesta vytvarujeme valčeky silné ako prst a odkrajujeme kúsky dlhé asi 4 cm. Z nich tvarujeme rohlíčky, ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie alebo silikónovou podložkou a pečieme v predhriatej rúre. Ešte teplé rohlíčky obalujeme v múčkovom cukre premiešanom s vanilkou či vanilkovým cukrom.
P.S. Ak vám robí tvarovanie rohlíčkov menšie problémy, doporučujem orieškové cesto natlačiť do malých formičiek v tvare rohlíčkov a budete mať jeden kúsok ako druhý.