Vanilkové rohlíčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

240 g hladkej múky 160 g masla /prípadne 1/2 masla a 1/2 tuku/ 100 g jemne mletých lieskových orieškov 50 g múčkového cukru 1 žĺtok múčkový cukor s vanilkou na obalenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Z hladkej múky, masla, lieskových orieškov, cukru a žĺtku vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme minimálne 60 minút odpočinúť v chladničke. Z vychladeného cesta vytvarujeme valčeky silné ako prst a odkrajujeme kúsky dlhé asi 4 cm. Z nich tvarujeme rohlíčky, ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie alebo silikónovou podložkou a pečieme v predhriatej rúre. Ešte teplé rohlíčky obalujeme v múčkovom cukre premiešanom s vanilkou či vanilkovým cukrom.

P.S. Ak vám robí tvarovanie rohlíčkov menšie problémy, doporučujem orieškové cesto natlačiť do malých formičiek v tvare rohlíčkov a budete mať jeden kúsok ako druhý.