Vyprážaná cukina vo vínnom cestíčku
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 väčšia cukina
200 g šunky na plátky
200 g tvrdého syra
200 ml bieleho vína /nejakého kvalitnejšieho, nie z krabice/
250 g hladkej múky
1 vajce
2 lyžice nasekaných byliniek /podľa chuti: napr. tymián, majoránka, oregano a pod./
50 g strúhaného parmezánu
soľ
olej na vyprážanie
Bylinkový dip:
2 strúčiky cesnaku
250 ml kyslej smotany
100 ml majonézy
2 lyžice nasekaných čerstvých byliniek
soľ
mleté čierne korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
1. Najprv pripravíme bylinkový dip. Cesnak ošúpeme, prelisujeme a premiešame s kyslou smotanou, majonézou a nasekanými bylinkami. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Necháme v chladničke odležať.
2. Cikinu umyjeme, nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm a osolíme. Šunku a syr nakrájame na rovnako veľké kolieska ako cukinu. Medzi dva plátky cukiny vložíme dve kolieska šunky a syra a spojíme špáradlom.
3. Z vína, múky, žĺtka, byliniek a strúhaného syra pripravíme hladké cestíčko. Ochutíme soľou a nakoniec vmiešame ušľahaný sneh. Cestíčko by malo mať konzistenciu hustejšieho cesta na palacinky.
4. Naplnenú cukinu obalíme v cestíčku a vypražíme z oboch strán dozlatista. Podávame s bylinkovým dipom.