Vyprážaná cukina vo vínnom cestíčku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 väčšia cukina 200 g šunky na plátky 200 g tvrdého syra 200 ml bieleho vína /nejakého kvalitnejšieho, nie z krabice/ 250 g hladkej múky 1 vajce 2 lyžice nasekaných byliniek /podľa chuti: napr. tymián, majoránka, oregano a pod./ 50 g strúhaného parmezánu soľ olej na vyprážanie Bylinkový dip: 2 strúčiky cesnaku 250 ml kyslej smotany 100 ml majonézy 2 lyžice nasekaných čerstvých byliniek soľ mleté čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Najprv pripravíme bylinkový dip. Cesnak ošúpeme, prelisujeme a premiešame s kyslou smotanou, majonézou a nasekanými bylinkami. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Necháme v chladničke odležať.

2. Cikinu umyjeme, nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm a osolíme. Šunku a syr nakrájame na rovnako veľké kolieska ako cukinu. Medzi dva plátky cukiny vložíme dve kolieska šunky a syra a spojíme špáradlom.

3. Z vína, múky, žĺtka, byliniek a strúhaného syra pripravíme hladké cestíčko. Ochutíme soľou a nakoniec vmiešame ušľahaný sneh. Cestíčko by malo mať konzistenciu hustejšieho cesta na palacinky.

4. Naplnenú cukinu obalíme v cestíčku a vypražíme z oboch strán dozlatista. Podávame s bylinkovým dipom.