
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 12 vajec, 16 lyžíc hladkej múky špeciál, 1 PDP, pol kakaa, 15 lyžíc cukru krupica, 5 lyžíc oleja, 5 lyžíc vriacej vody Plnka: 6 vajec, 8 lyžíc cukru krupica, pol kakaa, 500 g masla (nie margarínu)
POSTUP PŘÍPRAVY
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtka od bielkov. Bielka vyšľaháme do tuha so 7 lyžiciami cukru. Žltka vyšľaháme do peny s 8 lyžiciami cukru. Zašľaháme pomaly 5 lyžíc oleja a 5 lyžíc vriacej vody. Po lyžiciach pridávame muku rozmiešanú s kakaom a PDP. Nakoniec opatrne vmiešame sneh. Masu si rozdelíme na dve polovice a postupne upečieme na väčšom plechu. Upečené necháme vychladnúť.
Na plnku si rozklepneme do misy 6 vajec a pomaly zašľahávame 8 lyžíc cukru, po zašľahaní dáme misu nad paru a šľaháme intenzívne 20 minút, do teplého zašľaháme kakao. Necháme vychladnúť a po vychladnutí dobre rozmixujeme s 500 g masla. Jeden plát cesta potreme ľubovoľným džemom (môj je malinový), naň navrstvíme plnku, za dve lyžice plnky si odložíme na potretie druhého cesta, ktorým prikryjeme to prvé s plnkou. Na potreté cesto nastrúhame horkú čokoládu. Môžem doporučiť, čokoládová chuť v tomto koláčiku je mimoriadne výrazná a nie je presladený.