sviečková na smotane



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

recept tu určite už niekde je, ale pridám aj svoj:-))))

POSTUP PŘÍPRAVY

Hovädzie mäso trochu orestujeme na oleji, aby sa zatiahlo, pridáme pokrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen a zeler, bobkový list, pár zrniek čierneho korenia, soľ a udusíme domäkka (ja tradične v tlakovom hrnci). Mäkké mäso vyberieme a odložíme (nejzeme:-))))..., vyberieme aj bobkový list a ostatné suroviny riadne pomixujeme, prilejeme smotanu na varenie a trochu mlieka a ak treba tak omáčku trochu zahusíme múkou (ale veľakrát ani nie je treba, lebo tá zeleninová zmes je dosť hustá, záleží na tom ako veľmi ju zriedite). Ochutíme citrónovou šťavou, prípadne ešte dosolíme.
Príloha je mäsko a kendľa. Dobrú chuť.