...cokoladove sufle...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150 g kvalitnej tmavej cokolady na varenie * 4 vajcia * 2 cajove lyzicky hladkej muky * 4 lyzice silnej kavy * 100 g praskoveho cukru * maslo a struhanka (pripadne pomlete mandle) na vymazanie a vysypanie formiciek

POSTUP PŘÍPRAVY

Specialne na cokoladove sufle som si uz davnejsie kupila formicky, no ich cas prisiel az teraz. Receptov na cokoladove sufle je spusta a tentokrat som si dovolila pozicat recept z inej webstranky. Ak sa zapaci aj vam, urcite sa nechajte inspirovat! Na pripravu a aj na suroviny nie je narocny a ten vysledok....stoji za vyskusanie! :))
Ak nemate sufle formicky, vyskusajte pouzit keramicke salky...

1. ruru si vyhrejeme na 190 stupnov...formicky vymazeme maslom a vysypeme struhankou alebo mletymi mandlami..alebo aj aj...:)
2. cokoladu rozpustime nad parou a nechame chvilku chladnut...zatial si pripravime ostatne suroviny...
3. vajicka rozdelime na zltky a bielky...ja som mala vajicka malej velkosti, takze som pouzila 5 ks...
4. z bielkov a polovice cukru vyslahame tuhy sneh...
5. zltka vyslahame s cukrom, pridame rozpustenu, mierne vlaznu cokoladu a 4 lyzice silnej kavy...primiesame 2 lyzicky hladkej muky...
6. nakoniec po castiach vmiesame tuhy sneh z bielkov...
7. hotove cokoladove "cesto"...
8. rozdelime do misticiek...trosku cesta mi zostalo, no na dalsiu porciu ho bolo zase malo...takze 4 misticky vam vyjdu urcite..naplnime asi 2 cm pod okraj, sufle pecenim pekne podrastie...pecieme asi 15-20 minut, u mna to bolo tych 20...*dobru chut* a krasny vecer :)
9. moze byt, nie? :)