Rizoto na póre

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
300 gr ryže, 2 póry, slanina, bujón, trošku masla, kvapku olivového oleja, strúhaný syr
POSTUP PŘÍPRAVY
Toto talianske rizotko je u nás veľmi obľúbené, dnes som sa rozhodla pripraviť ho na obed, tak sa s vami podelím o recept. Je naozaj fantastické.
 |
Pripravíme si všetky potrebné ingrediencie. |
 |
Slaninku si nakrájame na malé kocky. |
 |
Na panvicu nakvapkáme olivový olej, pridáme trošku masla a nakoniec pridáme slaninku. |
 |
Necháme ju pekne popražiť, asi takto. |
 |
Keď je slanina pekne zpražená, pridáme pór pokrájaný na kolieska a necháme podusiť. |
 |
Medzitým si pripravíme bujón. Ja som mala doma bio zeleninový, ale môžete použiť akýkoľvek. |
 |
Keď je pór udusený, mäkký, pridáme umytú ryžu na jednu stranu panvice a chvíľu necháme na plameni, kým sa ryža nezačne trošku pripekať. |
 |
Potom pomaličky pridávame bujón a stále miešame. Keď vlejeme celý bujón /ja som mala pol litra/, znovu to celé premiešame a necháme na miernom plameni pod pokrievkou udusiť. Sem tam prídeme premiešať a kontrolujeme stav ryže. |
 |
Rizoto sa nám uvarilo. |
 |
Posypeme strúhaným parmezánom a papáme. |