Rizoto na póre



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 gr ryže, 2 póry, slanina, bujón, trošku masla, kvapku olivového oleja, strúhaný syr

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto talianske rizotko je u nás veľmi obľúbené, dnes som sa rozhodla pripraviť ho na obed, tak sa s vami podelím o recept. Je naozaj fantastické.

Pripravíme si všetky potrebné ingrediencie.
Slaninku si nakrájame na malé kocky.
Na panvicu nakvapkáme olivový olej, pridáme trošku masla a nakoniec pridáme slaninku.
Necháme ju pekne popražiť, asi takto.
Keď je slanina pekne zpražená, pridáme pór pokrájaný na kolieska a necháme podusiť.
Medzitým si pripravíme bujón. Ja som mala doma bio zeleninový, ale môžete použiť akýkoľvek.
Keď je pór udusený, mäkký, pridáme umytú ryžu na jednu stranu panvice a chvíľu necháme na plameni, kým sa ryža nezačne trošku pripekať.
Potom pomaličky pridávame bujón a stále miešame. Keď vlejeme celý bujón /ja som mala pol litra/, znovu to celé premiešame a necháme na miernom plameni pod pokrievkou udusiť. Sem tam prídeme premiešať a kontrolujeme stav ryže.
Rizoto sa nám uvarilo.
Posypeme strúhaným parmezánom a papáme.