kaparové mäsko nastudeno

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zelenina koreniny 1kg mäsa , celý kus vajcia olej citrónová šťava kapary tuniak soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Očistenú zeleninu /mrkva, petržlen, kaleráb, zeler..../ dáme variť á la polievka /nové korenie, čierne korenie..cibuľa/ spolu s kusom mäsa /bravčové, hovädzie, morčacie, kuracie../.
Keď je uvarené necháme vychladnúť...
Mäso natenko nakrájame.
Omáčka:.....2-3 vajcia rozmixujeme s olejom akože majonézu.
Do nej vmixujeme vychladenú zeleninu, kapary /bez nálevu../, tuniak /alebo celá sardelová pasta/, citrónová šťava a soľ podľa chuti.
Ako dávame chladiť?
....naspodok nádoby dáme omáčku, naukladáme mäso na plátky, zalejeme omáčkou.
Postupne robíme vrstvy s mäsom a omáčkou.
Necháme vychladnúť aspoň 2 hodiny.