Kelové fašírky bez vysmážania



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

½ väčšieho kelu, ¼ cibule, 2 vajíčka, 2 strúčiky cesnaku, parenica, strúhanka (žemle), veta, soľ, majoránka, kmín, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Kel rozštvrtíme a uvaríme v osolenej vode asi 10-15 min. Necháme vychladnúť, stredovú časť pokrájame na pásiky a okrajové listy rozmixujeme tyčovým mixérom alebo pomelieme. Pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, parenice na štvorčeky, soľ a ostatné koreniny. Rozklepneme dve vajíčka a zmes poriadne premiešame. Podľa potreby zahustíme strúhankou aby sa nám dali robiť fašírky. Tie potom obaľujeme v strúhanke, poukladáme na plech s papierom na pečenie a jemne pokvapkáme olejom.
Pečiem asi 30 min pri 200 °C. Po prvých 15 minútach fašírky otočíme na druhú stranu.

stredovú časť kelu pokrájame na pásiky , pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, parenice na štvorčeky, soľ a ostatné koreniny
okrajové listy rozmixujeme tyčovým mixérom alebo pomelieme
Podľa potreby zahustíme strúhankou aby sa nám dali robiť fašírky. Tie potom obaľujeme v strúhanke, poukladáme na plech s papierom na pečenie a jemne pokvapkáme olejom. Pečiem asi 30 min pri 200 °C. Po prvých 15 minútach fašírky otočíme na druhú stranu.
dobrú chuť, ja hlavne oceňujem že sa nemusia vysmážať, nemám veľmi rada túto úpravu a šetrí to i čas máte to v rúre a pól hodinka voľna napr. na prípravu dezertu :-)