Kuracie soté s tzatziky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cca ½ kg kuracích pŕs, 4 lyžice olivového oleja, soľ, kari korenie, grilovacie korenie, sušená bazalka, sušené provensálske bylinky, 2 strúčiky cesnaku, kečup*tzatziky omáčka: 250 ml hustého bieleho jogurtu, 1 šalátová uhorka, kôpor, soľ, olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Kuracie prsia umyjeme, osušíme,
prerežeme ešte pozdĺžne na polovicu a nakrájame na tenšie rezance.
Do misky dáme olej, trochu soli, pol lyžičky kari korenia,
dve lyžičky grilovacieho korenia,
pretlačený cesnak,
väčšiu lyžicu kečupu, vymiešame,
pridáme kuracie rezance, premiešame, pridala som ešte dve väčšie štipky sušenej bazalky a provensálskych byliniek /tie ešte prstami rozmrvím/, premiešame, zakryjeme a necháme postáť v chladničke aspoň 2-3 hodinky (ale môžete ho nechať marinovať aj dlhšie). Bylinky, ktoré vám nevyhovujú, môžete vynechať, alebo nahradiť inými, ja som ich dávala podľa toho, čo ma napadlo.
Mäso preložíme na panvicu /nepodlievajte ho, ani neprikrývajte/
a opražíme domäkka.
Tzatziky: uhorku umyjeme, ošúpeme, nastrúhame na jemné rezance, necháme odkvapkať, pridáme k jogurtu, osolíme podľa chuti, ochutíme kôprom /ja som dávala sušený/
a dala som ešte lyžičku olivového oleja. Cesnak som už nepridávala. Premiešame
a omáčku máme hotovú.
Ako príloha hranolky, opekané zemiaky, ryža, výborne sa k tomu hodí ľadový šalát a paradajky. Dúfam, že si pochutíte rovnako dobre, ako my. *Dobrú chuť.*