Kuracie soté s tzatziky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cca ½ kg kuracích pŕs, 4 lyžice olivového oleja, soľ, kari korenie, grilovacie korenie, sušená bazalka, sušené provensálske bylinky, 2 strúčiky cesnaku, kečup*tzatziky omáčka: 250 ml hustého bieleho jogurtu, 1 šalátová uhorka, kôpor, soľ, olivový olej
POSTUP PŘÍPRAVY
***
 |
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, |
 |
prerežeme ešte pozdĺžne na polovicu a nakrájame na tenšie rezance. |
 |
Do misky dáme olej, trochu soli, pol lyžičky kari korenia, |
 |
dve lyžičky grilovacieho korenia, |
 |
pretlačený cesnak, |
 |
väčšiu lyžicu kečupu, vymiešame, |
 |
pridáme kuracie rezance, premiešame, pridala som ešte dve väčšie štipky sušenej bazalky a provensálskych byliniek /tie ešte prstami rozmrvím/, premiešame, zakryjeme a necháme postáť v chladničke aspoň 2-3 hodinky (ale môžete ho nechať marinovať aj dlhšie). Bylinky, ktoré vám nevyhovujú, môžete vynechať, alebo nahradiť inými, ja som ich dávala podľa toho, čo ma napadlo. |
 |
Mäso preložíme na panvicu /nepodlievajte ho, ani neprikrývajte/ |
 |
a opražíme domäkka. |
 |
Tzatziky: uhorku umyjeme, ošúpeme, nastrúhame na jemné rezance, necháme odkvapkať, pridáme k jogurtu, osolíme podľa chuti, ochutíme kôprom /ja som dávala sušený/ |
 |
a dala som ešte lyžičku olivového oleja. Cesnak som už nepridávala. Premiešame |
 |
a omáčku máme hotovú. |
 |
Ako príloha hranolky, opekané zemiaky, ryža, výborne sa k tomu hodí ľadový šalát a paradajky. Dúfam, že si pochutíte rovnako dobre, ako my. *Dobrú chuť.* |