Slaná torta k narodeninám



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pomazánka č.1-máslo,točená saláma,cibuľka,horčica,soľ,korenie 1 čl kyslej smotany,mäkký syr.Zo smotany a mäkkého syra je pomazánka jemnejšia.Ja to dávam do každej..okrem rybacej. Pomazánka č.2-Bánovecka nátierka,alebo iné pomazánkové máslo,soľ,mčk,vajcia na tvrdo uvarené,trošku vegety,čl horčice,máslo.Schválne neuvádzam množstvo...to si každý musí spraviť toľko pomazánky,akú veľkú ide robiť tortu.Tiež som ju robila prvý raz..tak som hádala.A keď pomazánka zostane tak sa nič nedeje...doje sa ráno,alebo na večeru. Ďalej na ozdobu: salám,šunku,paprika,paradajka -cherry,eidam na plátky,aj na vykrajovanie,vajcia na tvrdo ,pažítka ,petržlenová vňať..uhorky čerstvé aj zavárané...proste čo Vás napadne a čo máte doma.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na podnos rozložíme toastový chlieb /podľa toho,akú veľkú slanú tortu ideme robiť/.Natrieme pomazánkou č.1...na to naukladáme salám najlepšie suchý /malokarpatská...alebo akú máte radi/.
druhú radu robíme tak,že toast potrieme a potretou stranou prilepíme na prvú radu...až nepokryjeme celú prvú radu.Znova dáme salám,alebo šunku,na to nakrájame na tenko papriku,uhorky...proste všeličo podľa toho,čo máme radi.Preto som písala,že sa fantázii medze nekladú!!!!! Toustík zas potrieme a prilepíma na druhú radu.Každý podľa svojej vôle môže urobiť toľko krát radu,koľko chce mať vysokú tortu. Necháme si trošku z niektorej pomazánky,ktorou potrieme celú tortu.Na vrch môžeme dať na tenko pokrájaný eidam,alebo nič,len začneme tvoriť s vykrajovanými syrmi a salámom rôzne ozdoby.Ja som robila ruže zo suchej salámy,stočila som plátok syra,ako kvet,alebo som formičkou vykrojila kvet,srdiečko...alebo čo sa nám páči.Cherry paradajky nastokneme na špajglu a napichneme na tortu.Takisto salámové ruže pripichujeme špáratkom,aby nám nespadli z tortičky.
Snáď som to dobre napísala,keď som niečo zabudla..pripomente mi:-)))

xxxx
xxx
xxx
xxx
xxx