pečené zemiaky s cesnakom a rozmarínom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky, olej, soľ, sušený cesnak, rozmarín (lepší je čerstvý, ale v pohode aj sušený)

POSTUP PŘÍPRAVY

zemiaky si očistíme a nakrájame na kúsky podľa vlastnej chuti, ja rozrežem zemiak pozdĺžne na polovicu, polovicu zase pozdĺžne na polovicu a polovicu polovice ešte pošírke na polovicu, čiže z jedného kusa mám osem kúskov. s nakrájanými zemiakmi šup na pekáč, ja dávam do pekáča aj tefĺónový papier na pečenie, aspoň sa po zjedení tak veľmi nenarobím s umývaním. do oleja si vmiešam sušený cesnak (čerstvý veľmi prihára) a touto zmesou potriem zemiaky v pekáči, potm ich osolím a posypem rozmarínom, ak máte čerstvý rozmarín tak ho nasekajte na menšie časti, aby sa uvoľnilo viac arómy. a už len dáme upiecť, cca 45minút.
v poslednej dobe mi akosi ten celý rozmarín lezie medzi zuby, tak som ho šupla do mixéra a je z neho jemnučký prášok, a ten spolu so sušeným cesnakom miešam v oleji, zemiačiky sú tuším ešte chutnejšie.....