Horúce zemiaky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zemiaky, bravčové mäsko, klobáska, slaninka, koreniny podľa chute...

POSTUP PŘÍPRAVY

Nič zložité a nové :-) názov preto taký, lebo najlepšie chutia, keď sú práve vybraté z rúry, tá kombinácia mäska a klobásky je mňam...v týchto chladných dňoch to príde vhod a ešte, keď sa dá k tomu kyslá kapustička, tak aj nejaké vitamíny sú, okrem dobrého premastenia bruška ;-))

Bravčové mäsko/stehno, pliecko, karé/ si nadrobúčko nakrájame...ale keďže ja som mala také "kadejaké" mäsko zvolila som tento sekací spôsob prípravy...
Ochutíme si ho soľou, čiernym korením, rascou, mletou paprikou, majoránom, roztlačeným cesnakom a cibuľkou...
Zemiaky nakrájame na koliečka, osolíme, ja som dala i drvenú rascu...
Janskú misu vymažeme masťou a ukladamé postupne zemiaky, mäsko, klobásku...
A ešte 1 vrstvu... navrch dáme plátky slaninky, ja som mala paprikový bôčik...
Netreba to ničím zalievať, všetko to postupne pustí dosť šťavy...prikryjeme alobalom a dáme piecť na 200stupňov asi hodinu, potom odokryjeme a necháme zapiecť...
A už upečené voňavé papaníčko :-)