Horúce zemiaky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Zemiaky, bravčové mäsko, klobáska, slaninka, koreniny podľa chute...
POSTUP PŘÍPRAVY
Nič zložité a nové :-) názov preto taký, lebo najlepšie chutia, keď sú práve vybraté z rúry, tá kombinácia mäska a klobásky je mňam...v týchto chladných dňoch to príde vhod a ešte, keď sa dá k tomu kyslá kapustička, tak aj nejaké vitamíny sú, okrem dobrého premastenia bruška ;-))
|
Bravčové mäsko/stehno, pliecko, karé/ si nadrobúčko nakrájame...ale keďže ja som mala také "kadejaké" mäsko zvolila som tento sekací spôsob prípravy... |
|
Ochutíme si ho soľou, čiernym korením, rascou, mletou paprikou, majoránom, roztlačeným cesnakom a cibuľkou... |
|
Zemiaky nakrájame na koliečka, osolíme, ja som dala i drvenú rascu... |
|
Janskú misu vymažeme masťou a ukladamé postupne zemiaky, mäsko, klobásku... |
|
A ešte 1 vrstvu... navrch dáme plátky slaninky, ja som mala paprikový bôčik... |
|
Netreba to ničím zalievať, všetko to postupne pustí dosť šťavy...prikryjeme alobalom a dáme piecť na 200stupňov asi hodinu, potom odokryjeme a necháme zapiecť... |
|
A už upečené voňavé papaníčko :-) |