"Africké kura"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

- kuracie prsia, olej, slepačí bujón (vývar) 1/2 litra, smotana na šlahanie ( 500 ml-750ml), kari korenie ( toľko aby to malo takú farbu ako bude na obrázkoch a podla chuti ,1 pór, zelena paprika , červena paprika, žltá paprika, oranžová paprika, majzena a hladká múka na zahustenie, soľ, korenie a samozrejme ryža, velmi dobru chut spravi ananás ten kúskový - nadrobno nakrajat skoro az na kasicku a aj stavu pouzijeme

POSTUP PŘÍPRAVY

Na začiatok si všetko pripravíme. Papriky nakrájame na tenké pásiky, pór na tenke kolieska - celý aj s listami. Aby to bolo pekne farebné. Kuracie prsia nakrájame na malé kocky. Ananas nakrajame na malinke kusky (skoro az na kasicku) a takisto pouzijeme do omacky stavu

V panvici rozohrejeme olej. Akonáhle bude rozohriaty pridáme doňho kuracie prsia pokrájané na kocky. Mäsko orestujeme bez soli na panvici.
Keď bude mäsko dostatočne orestované, zalejeme ho slepačím vývarom (vklude môže byť aj hovädzí to je jedno ). - ja tam dava teraz ten mäsovy silny maggi :)
Následne pridáme kari korenie, pomiešame a udusíme do mäkka.
Do šľahačky v miske pridáme hladkú múku a majzeny na zahustenie riadne premiešame, aby neboli hrudky. Potom na mäsko nalejeme šlahačkovú smotanu, zamiešame a necháme na ohni asi 10 minút.
Potom zahustíme majzenou ak by bolo ešte treba -ak by nebola omáčka dostatočne husta. Pokiaľ nie je omáčka dostatočne žltá a chuťovo ešte cítiť smotanu, treba ešte pridať kari - nebojte sa ho :)
Necháme chvíľočku na ohni a pridáme pokrájané papriky a aj pór.
Všetko dokopy zamiešame a necháme na ohni až kým nebude zeleninka úplne udusená do mäkka. Pokiaľ by bola zmes moc hustá treba doliať ešte trošku smotany a prípadne podľa potreby pridať kari, aby to bolo stále také žlté.
Takto to vyzerá v konečnej fáze, keď už je zeleninka udusená, chute premiešané :) V tejto fáze pridame ananás a aj ananasovu stavu podla chuti - treba ochutnavat. Necháme povariť chvíľku.Keď by bolo moc riedke - zahustiť majzenou, dochutit ešte kari, prípadne trošinku čierneho korenia a hlavne soľ ;) Uvariť ryžu a už len podávať.
A takto to vyzerá už na tanieri. Dobrú chuť :)