Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom II. + ďalší spôsob prípravy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 500 g hladká múka * štipka soli * 30 g droždie * 40 g práškový cukor * 1 vajíčko * 1 uvarený zemiak * 100 ml roztopené maslo * 200 ml mlieko _____ Krém: 750 ml mlieka * 2 vanilkový cukor * 2 Pl cukru * vanilkový puding _____ maslo alebo olej na potieranie
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento recept s postupom mám z časopisu. Cesto je po upečení krásne mäkké a jemné a zaujímavý je aj spôsob ukladania buchtičiek :))
 |
múka, štipka soli |
 |
rozdrobíme droždie |
 |
pridáme cukor |
 |
vajíčko |
 |
nastrúhame uvarený zemiak |
 |
roztopené maslo |
 |
teplé mlieko |
 |
vypracujeme cesto |
 |
necháme nakysnúť |
 |
kávovou lyžičkou namočenou v roztopenom masle odoberáme z cesta kúsky veľkosti orecha |
 |
a ukladáme vedľa seba na pekáč |
 |
až celý zaplníme |
 |
necháme podkysnúť |
 |
upečieme - 20-25 minút 180 st. resp. rešpektujeme správanie vlastnej rúry :)) |
 |
tak 6 dcl mlieka s cukrami necháme zohriať |
 |
a vo zvyšku rozmiešame puding |
 |
vlejeme do horúceho mlieka a uvaríme riedky puding |
 |
a môžeme servírovať :)) |