Domáci krémeš s parížskym krémom
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 lístkové cesto, 3 zlaté klasy, 1 liter vody, 1 vanilkový cukor, kryštaľový cukor, 6 bielok, 5 kelímkových šľahačiek,Holandské kakao, 1 stužovač do šľahačky, čokoládu na strúhanie na ozdobu.
POSTUP PŘÍPRAVY
Domáci krémeš s parížskym krémom .
Postup ; Jedno celé lístkové cesto vyvaľkať na celý plech a piecť cca 20 min.
Zlatý klas ; 1 liter vody, 3 zlaté klasy, 1 vanilkový cukor,
30dkg kryštálového cukru a uvariť na hustú masu. Zo 6 bielok vyšľahať sneh a do horúcej masy zľahka vmiešať. Vyliať na hotové cesto a nechať vychladnúť.
Parížsky krém ; ( vhodné urobiť deň vopred a nechať v chladničke dobre zachladiť ) .
Potrebujeme 3 šľahačky v kelímku , 2 polievkové lyžice Holandského kakaa , 1 ½ lyžice kryštálového cukru. Nechať pomaly zovrieť a dať vychladnúť a potom dať do chladničky dobre zachladiť do druhého dňa . Na druhý deň vyšľahať a natrieť na krémeš.
Na vrch krémeša ; 2 šľahačky v kelímku vyšľahať a pridať jeden stužovač . Po vyšľahaní natrieť na celý zákusok a na záver posypať celý vrch strúhanou čokoládou.
Dobrú chuť ;-)