neuveriteľne chutná jamajská tekvicová polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

800 g nakrájanej oranžovej tekvice, 1 veľké jablko, 1 malý zeler (aj menej, ak nemáte radi), 1 veľká cibuľa, 1 veľká mrkva, 1-2 červené chillipapricky, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 PL masla, 800ml kuracieho vývaru (bujón), ½ TL Ingwerového prášku, 2 bobk.listy, 300 ml šľahačkovej smotany, 1 PL citrón.šťavy, 1 ČL cukru, 1 PL rajč.pretlaku (nemusí byť), soľ, mleté čierne korenie, nakrájaná pažítka. - všetko je nakrájané na primerané kúsky, aby nebolo treba pridlho variť. Čím sú menšie, tým skôr bude uvarené ! :-)

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuľu opražíme na masle, osolíme, pridáme tekvicu, jablko, zeler, mrkvu, chillipapričky, pretlačený cesnak (môžeme až ku koncu, ak máme radi jeho výraznejšiu chuť), podlejeme vývarom a varíme prikryté do zmäknutia spolu s ostatnými ochucovadlami. cca. 20min.

Vyberieme bobk.list a rozmixujeme pridáme šľahačku, citrónovú šťavu, prevaríme a dochutíme.
Posypeme čerstvou pažítkou, či petr.vňaťou.... hmmmmmmmm

Podávame s čerstvým pečivom..