Jablkové mini - štrúdle



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: * 350g hl.múka * 100ml mlieko * 250g palmarín * štipka soli * .............. Náplň: caa 5 -6 jabĺk /strednej veľkosti/ * 1 ML škorica * šťava z 1/2 citróna * 1-2 PL kr.cukor * piškóty caa z 1/2 malého balíka * ............. 1 vajíčko na potretie

POSTUP PŘÍPRAVY

- moja falošná štrúdľa tentokrát v mini - verzii. ...............V normálnej veľkosti na plech vyjdú z cestíčka 3 štrúdle.

- ingrediencie na cesto - vymiesime / nedávajte heru, maslo a pod - tu treba palmarín/
- a odložíme do chladničky na caa 1 hod - musí byť riadne vychladené / cesto si možete kľudne pripraviť aj večer - ušetrí to prácu/ ... pri robení normálnych štrúdiel urobím z tohoto cesta 3 štrúdle a plním roznymi náplňami, recept je starý asi ako matička Zem a cesto super, výborne sa s ním pracuje/
- jablká nastrúhame, vytlačíme trochu prebytočnej tekutiny - ak by jej bolo veľa, pokvapáme šťavou z citróna, pridáme cukor - podľa kyslosti jabĺk a trošku podusíme - ozaj iba trošku /nejakých 5-7 min/, nechceme mať z toho výživu
- do podusených - vychladených pridáme podrvené piškóty - a náplň hotová
- Vaľkáme na utierke vysypanej múkou a strúhankou /na tú som zabudla/ : -: cesto si rozdelíme na polovicu, vyvaľkáme na tenučko caa 1 1/2 -2 mm, a radielkom nakrájame kocky, ktoré budeme plniť ....... ...................../ ak robíme normal štrúdle - cesto rozdelíme na 3 časti - vyvaľkáme na utierke vysypanej múkou a strúhankou, naplníme obľúbenou náplňou, zrolujeme a pomocou utierky prenesieme na plech s papierom na pečenie/
- do každého štvorčeka dáme trochu náplne, prehneme okraje, aby náplň nevytiekla
- a zrolujeme
- takto a ukladáme na plech podložený papierom na pečenie
- takto mi to vyšlo na 2 plechy ..... potrieme vyšľahaným vajíčkom , posypeme kr.cukrom a pečieme caa 20 min / teplota 175 stupňov/
- upečené - štrúdličky prasknú málokedy - iba ak to preženiete s náplňou ako ja
- vychladnuté poprášime pr.cukrom a papkáme