Paradajky plnené tvarohovo-šunkovou plnkou
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
5 väčších paradajok * 1 nízkotučný mäkký tvaroh * bylinková soľ * mleté čierne korenie * šunka * 1 paprika * 1 PL dijonskej horčice * 1 PL majonézy * ozdoba: petržlenová vňať * ľanové semiačka
POSTUP PŘÍPRAVY
Tvarohová nátierka so šunkou a paprikou naprataná do vypitvaných brušiek paradajok. Samozrejme, platí staré známe otrepané: "Fantázii sa medze nekladú", a tak urobte ľubovoľnú nátierku, ktorú máte radi a ktorá sa chuťovo hodí k paradajkám.
|
1. Rajčiny postavte tlamičkou dole, zrežte klobúčiky, |
|
2. a vydlabte vnútro. Vnútrajšky použite trebárs na lečo, v tomto recepte ich už nepotrebujeme. |
|
3. V mise rozmiešajte mäkký tvaroh, |
|
4. pridajte šunku nakrájanú nadrobno, |
|
5. papriku pokrájanú na drobné kulililinčeky, |
|
6. osoľte, |
|
7. pridajte dijonskú horčicu, |
|
8. majonézu |
|
9. a okoreňte mletým čiernym korením. Dobre zamiešajte a naplňte rajčiny, odzobte zeleninou, ľanovými semienkami, petržlenovou vňaťou. |
|
10. Podávajte s celozrnným pečivom. |