Parížske orechové rožky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cesto............
5 bielkov,400 g kryšt. cukru,250 g mletých orechov, 4 plné lyžice strúhanky...........
plnka............
5 žĺtkov +1 celé vajce, 10 lyžíc kryšt. cukru, 3 lyžice kakaa, 375 g masla
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrázkovom postupe
|
nachystáme si všetky ingrediencie |
|
bielka šľaháme nad parou a a po častiach pridávame cukor...treba ich šľahať dosť dlho, aby boli bielka husté... |
|
asi takto |
|
do vyšľahaných bielkov zľahka zamiešame orechy so strúhankou |
|
a takto by to malo vyzerať |
|
vzniknutú masu dáme do vrecka, alebo zdobiča a striekame rožky na mastný papier |
|
sušíme v trúbe pri 100 stupňoch asi 20 minút...do ružova |
|
pripravíme si krém...do krému by malo ísť aj kakao, ale nám viac chutia s vanilkovým krémom....ale kľudne si spravte podľa chuti |
|
nepodarilo sa mi odfotiť vyšľahaný krém....takže znova šľaháme žĺtky s cukrom nad parou do zhustnutia...treba dobre šľahať, aby sa cukor dobre rozpustil a nebolo ho potom cítiť...do vychladnutých žĺtok primiešame vyšľahané maslo a nastriekame na rožky |
|
rožky môžeme namáčať v čokoláde, alebo ich len pofŕkame, ako ja |
|
pooblizujte si prsty a dobrú chuť |