Parížske orechové rožky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto............ 5 bielkov,400 g kryšt. cukru,250 g mletých orechov, 4 plné lyžice strúhanky........... plnka............ 5 žĺtkov +1 celé vajce, 10 lyžíc kryšt. cukru, 3 lyžice kakaa, 375 g masla

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkovom postupe

nachystáme si všetky ingrediencie
bielka šľaháme nad parou a a po častiach pridávame cukor...treba ich šľahať dosť dlho, aby boli bielka husté...
asi takto
do vyšľahaných bielkov zľahka zamiešame orechy so strúhankou
a takto by to malo vyzerať
vzniknutú masu dáme do vrecka, alebo zdobiča a striekame rožky na mastný papier
sušíme v trúbe pri 100 stupňoch asi 20 minút...do ružova
pripravíme si krém...do krému by malo ísť aj kakao, ale nám viac chutia s vanilkovým krémom....ale kľudne si spravte podľa chuti
nepodarilo sa mi odfotiť vyšľahaný krém....takže znova šľaháme žĺtky s cukrom nad parou do zhustnutia...treba dobre šľahať, aby sa cukor dobre rozpustil a nebolo ho potom cítiť...do vychladnutých žĺtok primiešame vyšľahané maslo a nastriekame na rožky
rožky môžeme namáčať v čokoláde, alebo ich len pofŕkame, ako ja
pooblizujte si prsty a dobrú chuť