Torta plnená pomarančovým krémom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 8 vajec, 280 práškového cukru, 280 hladkej múky, kôra z jedného pomaranča, štipka prášku do pečiva Krém: 1 vanilkovy puding, 1 hrnček mlieka, 2 lyžice kryštálového cukru, 100 g masla,šťava z 1 pomaranča

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus:
8 žĺtkov vymixujeme do peny s práškovým cukrom. Potom pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru.
V druhej miske si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. Pomaly zmiešam sneh z bielkou so žĺtkovou zmesou. Potom rovnako vmiešam múku so štipkou práškového cukru.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 150 , 160 stupňov asi hodinku.

Krém: Pudingový prášok premiešame s mliekom a cukrom a uvarime hustý puding. Necháme ho vychladnúť. Potom si vyšľaháme puding s maslom a šťavou z jedného pomaranča.

hotový korpus
Vrch torty a boky som natrela tiež krémom a dala do chladničky. Potom som vrch potrela hnedou čokoládou, boky obsypala postrúhanou čokoládou a dala znova na chvíľu do chladničky.
A na koniec som bielou čokoládou pofŕkala vrch a napísala "Maminke".