
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Piškotový korpus:6 vajec, 25 Dg práškový cukor, 6 PLvlažná voda, 17Dg polohrubá múka,1 prášok do pečiva Vanilková plnka: 1/4 l mlieka, 2 PL Zlatý klas, 1 vanilkový cukor, 15Dg kryštálový cukor, 1 maslo ( Hera ),1 konzerva ananásu, džem, K2, jedlý papier
POSTUP PŘÍPRAVY
Korpus: Žltky vyšľaháme s cukrom a vlažnou vodou, postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a už len zľahka miešame. Vylejeme do vymastenej,múkou posypanej tortovej formy a dáme piecť.
Plnka:z mlieka,Zlatého klasu, vanilkového cukru a kryštálového cukru si uvaríme puding.Maslo alebo Heru si dobre vyšlaháme s vychladnutým pudingom.
Vychladnutý korpus si prerežeme na dva - tri pláty. Spodný trochu polejeme šťavou z ananásu, potrieme džemom a plnkou, poukladáme na ňu odkvapkaný ananás a postup zopakujeme.Torta je potiahnutá K2 a dozdobená jedlým papierom.
![]() |
pohľad zhora |