Lokše



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zemiaky, polohrubá múka, soľ, bravčová alebo kačacia masť, (ak nemáte, može byť aj olej) Na naplnenie lekvár, mak, alebo len tak:)))

POSTUP PŘÍPRAVY

....

Zemiaky si uvaríme v šupke...
Ošúpeme...
Prelisujeme alebo najemno nastrúhame. Pridáme soľ (asi 2 PL-zemiaky ju majú radi, nebudú slané), polohrubú múku a...
...a vymiesime si makké hladké cesto, ktoré sa nám ale nesmie lepiť na ruky...Takže pri otázkach koľko cesta...hmmm....ODOKA:))). Asi na 1kg zemiakov 250gr. múky (ale to je len odhad-naozaj budete vidieť, keď budete pri spracúvaní pridávať múku, koľko jej treba)
Formujeme malé bochníčky, ktoré vyvaľkáme
na placičky...
...a opečieme na suchej nepriľnavej panvici...
...z oboch strán...
Ukladáme do rajnice, vždy jednu stranu jemne potierame horúcou masťou a prikryjeme, nech sú pri podávaní teplé.Plníme podĺa chuti....
Niekto ich ľúbi s makovou plnkou, s lekvárom, alebo ku kačke, alebo len tak...Dobrú chuť:)