Východniarske pečené pirohy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme: 500 ml aicdofilného mlieka, 500 dkg polohruej múky, 1 kl sódy bikarbóny,(rovná) 1 vajce, soľ - cca jedna rovnučká lyžička... olej na pečenie, zemiaky a tvaroh na plnenie a smotana na tanier ako koniec:)

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv si ošúpeme 5-6 zemiakov a uvaríme. ROzmixujeme, osolíme a primixujeme k tomu tvaroh, ale ten nemusí byť.Tým budeme cesto plniť.
Múku nasypeme do misy, pridáme acidofilné mlieko, vajce , sódu, a 1rovnú kl soli. Všetko vymiešame. Cesto sa bude zdať veľmi riedke a mazľavé, ale to je ok. Dosku a ruky musíme poriadne pomučiť , ale zasa tak, aby ked cesto vyvaľkame,aby sa dalo do kopy pri konečnom dôsledku zlepiť. Cesto si vyvaľkame asi na hrubku 0,5 cm, narežeme na kocky cca 5x5 cm, kto má aké veľké rád. Do kociek podávame plnku, zlepíme do tvaru pirôžtekov a dáme piecť.Viac menej tvaroh samotný ako náplň a mi neosvedčila, nakoľko tvaroch je mokrý... Oleja na panvici musí byť tak cca 500 ml, aby boli pirohy viac menje zakryté. Pečieme na miernom ohni, nie rýchlo ale zasa ani nie moc pomaly :)Upečené podávame s kyslou smotanou:)


Dobrú chuť:)