Cheesecake - tvarohová torta
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cheesecake - tvarohová torta je najlepším tvarhovým dezertom aký som kedy jedla :) Existuje mnoho variánt, ja by som sa chcela podeliť s variáciou, kedy si túto dobrotu môžete pripraviť aj so slovenských ingredienciíí.
Suroviny
200 gkeksy - bebe alebo hobbits3 PLcukor kryštál3 PLmaslo1 kgtvaroh smotanový3 PLmúka hladká1 hrnčekcukor kryštál3 ksvajce250 mlsmotana kyslá1 ksvanilkový cukorovocie rôzne podľa chuti
12
porcií
25
minút
príprava
100
minút
na 180 °C
POSTUP PŘÍPRAVY
Foto: myrhaRýchly NY Cheesecake
Cheesecake - tvarohová torta je najlepším tvarhovým dezertom aký som kedy jedla :) Existuje mnoho variánt, ja by som sa chcela podeliť s variáciou, kedy si túto dobrotu môžete pripraviť aj so slovenských ingredienciíí.
Suroviny
200 gkeksy - bebe alebo hobbits3 PLcukor kryštál3 PLmaslo1 kgtvaroh smotanový3 PLmúka hladká1 hrnčekcukor kryštál3 ksvajce250 mlsmotana kyslá1 ksvanilkový cukorovocie rôzne podľa chuti
12
porcií
25
minút
príprava
100
minút
na 180 °C
Postup
Cesto: 1) keksy rozdrvíme 2) pridáme cukor a roztopené maslo 3) sypkú hmotu vtlačíme do menšej tortovej formy vymastenej maslom 4) pečieme 10 min pri 180 stupňoch
Plnka: 1) tvaroh zmiešame s múkou 2) pridáme 1 väčší hrnček cukru a vanilkový cukor 3) postupne pridávame vajcia a jemne ich vmiešame do hmoty 4) na záver zamiešame kyslú smotanu
Záver: 1) na zapečené cesto vylejeme tvarohovú hmotu 2) pečieme 1 hod a 10 min pri teplote 180 stupňov 3) cheesecake je hotový ak povrch tvarohovej hmoty nelepí 4) koláč necháme vychladnúť a stuhnúť cca 6 hod v chladničke 5) podávame s ovocím, prípadne postrúhaný čokoládou