Kysnutý koláč s ovocím a tvarohovo-pudingovou mriežkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

tento koláč je obmenou koláča, ktorý som uviedla už skôr: kysnuté cesto podľa môjho kolegu: 500 g PH múky, 100 g prášk. cukru, 3/4 kocky droždia, 1 žltok, 100 g roztopeného tuku, 250 ml mlieka. PLNKA: 0,5 l mlieka, 1 vanilkový (banánový) puding, 500 g tvarohu, cukor, ovocie

POSTUP PŘÍPRAVY

Pripravíme si kvások, vlejeme ho do múky, pridáme všetky suroviny a hnietime, kým sa dobre neodliepa od misy. Vyvaľkáme na doske alebo plechu a necháme na plechu kysnúť v teplej rúre dobrú pol hodinu. Kým cesto kysne, uvaríme puding (vlastne puding robiem ešte pred robením cesta, nech zatiaľ chladne), do pudingu vmiešame tvaroh. osladíme, ak treba. Naukladáme ovocie. Plnku dáme do sáčku alebo cukrárskej pištolky a nanášame mriežky. Môžeme posypať škoricou. Upečieme.

necháme vykysnúť kvások. pripravujem ho asi z 1 dl teplého mlieka, 2 KL cukru, trocha múky z odváženého množstva, to premiešam a pridám droždie, zas premiešam. dám ho kysnúť do mikrovlnky, je to malý uzatvorený priestor, hádam lepšie kysne.
Kvások vylejeme do misy s múkou a práškovým cukrom (pridávam aj trocha soli).
Roztopím si v mw maslo, primiešam žltok a túto zmes tiež pridám do cesta.
Cesto vymiešam vareškou / rukou.
Dám na plech, a do vyhriatej rúry na pol hodinu. rúru vyhrejem asi na 50 C, dávam pozor, aby nebola zas priveľmi teplá. Cesto má v nej len kysnúť, nie sa piecť :-)
do uvareného vychladnutého pudingu primiešam 500 g tvarohu, vznikne super termix!!!
Cesto pekne nakyslo.
Naukladám ovocie.
Nanesiem mriežku.
A šup do rúry!
Po upečení. to je krááásna vôňa!
:-P