Krabí koktail s vejárikmi

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
krabie tyčinky, konzerva kukurice, konzerva mandariniek, majonéza, kyslá smotana, mleté čierne korenie alebo celé čierne korenie a pomelieme si ho, soľ - používam morskú a priamo ju meliem, kvapka olivového oleja
POSTUP PŘÍPRAVY
S týmto receptom na božský šalát by som sa nevedela nepodeliť. Absolútne jednoduchý a zvládnete ho za 10 minút, finančne nenáročný a pre hostí k "zulíbání". Keď som ho u kamarátky jedla ja, bola som natoľko pažravá, že ostatným spolustolovníkom sotva niečo ostalo. Odvtedy ma už síce nikto nepozýva..... ale stálo to za to :-))
 |
1. Recept na tento šalátik som dostala od kamarátky Simonky G. a je fakt uno ňuňo numero uno. Tu sú potrebné prísady. |
 |
2. Do kastróla dáme vodu, šprtneme trocha citróna, aby sme sa zbavili rybacej chuti. Kto sa pachuti nechce zbaviť, prekročí tento bod o jeden nižšie..... |
 |
3. .... a varíme. Asi dve minútky, aby sa nezačali krabie prstíky rozpadať. |
 |
4. Necháme úplne vychladnúť a úplne odkvapkať. |
 |
5. Vychladnutých krabov pokrájame na drobné faldíky a nahádžeme do misy. |
 |
6. Pridáme ostatné prísady a zľahka zamiešame. Nasleduje zložitá operácia a vytvorenie vejárikov. |
 |
7. Najlepšie poslúži starší chlieb. U nás je starší chlieb úplnou raritou, nakoľko ho zjeme hneď za čerstva a tepla. Z krajcov chleba vykrajujem ostrou formičkou vejáriky a zbytky chleba odložím susedovi pre zajacov. |
 |
8. Detail vejárika. |
 |
9. Vejáriky osmahnem na olivovom oleji, štyri hneď šupnem do seba, s jedným sa "hrala" aj dcérka a na moje veľké počudovanie ho "málem" zjedla. |
 |
10. Šalátik naložím do martini pohárov, ozdobím vejárikmi a podávam chladené. |
 |
11. A ako inak, brú chuť!!!!!!! |