Jednoduchý domáci boršč (pre tých, čo nechcú pol dňa stráviť v kuchyni) :-)))))))



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 cibuľa, 400-500g bravčového mäsa (ja dávam pliecko alebo výrezové mäso určené na guláš), menšia biela kapusta (pozor! nie kyslá ani červená), 2-3 menšie cvikly, 2 mrkvy, 1 petržlen (nemusí byť), 2 zemiaky, 1 paradajka (nemusí byť), soľ, drvená rasca, červená paprika, bobkový list, nové korenie, vínny ocot, kyslá smotana

POSTUP PŘÍPRAVY

originálny boršč sa robí s viac druhov mäsa, treba vám kopu hrcov a tak ďalej, ja som si to zjednodušila, stačí vám jeden hrniec :-))).
1 .Popražíte v hrnci cibuľku na oleji, šupnete na kocky nakrájané mäso, neskôr nahrubo nakrájanú kapustu, na kolieska mrkvu a petržlen. osolíte, dáte všetky korenia a dolejete vodu. Do polievky ešte šupnete na kocky či plátky nakrájané 2/3 všetkej cvikly. Polievka má byť hustá, takže zeleniny má byť takmer do vrchu hrnca.

2. Keď je mäso a zelenina polomäkké, pridáte na kocky nakrájané zemiaky a paradajku. Hotovú polievku odstavíte, zvyšnú cviklu postrúhate na najjemnejšom strúhadle a dáte do hrnca (už nevaríte, aby sa nezničili vitamínky z cvikly).
3. Pridáte na zakyslenie vínny či jablčný ocot (podľa chuti).
4. Podávate na tanieri ozdobené kyslou smotanou.
5. Dobrú chuť! Je to výborná mňamka, chutí oveľa lepšie ako tie kyslé oranžové vody, čo občas dávajú v reštike miesto boršču :-).

takto to vyzerá na tanieri, nestihla som to nejako pekne upraviť, už sa to jedlo :-)