
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Tieto turecke rozky su najlepsie predovsetkym na druhy den po upeceni a potrebujeme: 250g hery* 2PL jogurtu* 2PL oleja* 2PL cukru* 1 vajce* 1 PDP* 1 Vanilkovy cukor* 500g hladkej muky na kolace* Plnka: 700g jablkoveho pyre (ja davam ale struhane zavarane jablka)* par vlasskych orechov* skorica* 1 vajce na potretie* praskovy cukor na posypanie
POSTUP PŘÍPRAVY
Najprv jablkove pyre alebo struhane jablka zmiesame so skoricou (kto robi z nenakladanych by som aj cukor doporucila,inak v pyre a zavaranych väscinou uz je) a nahrubsie nasekanymi orechami,kto orechy nechce, moze ich vynechat.(pre tych co chcu jablkove pyre sami robit:jablka nakrajame nadrobno a v troche vody dusime do mäkka,ochutime skoricou a cukrom)
Zo surovin na cesto( od masla po muku) vypracujeme super hladke cesto a nechame 30 min v chlade odlezat.potom cesto rozdelime na 4 casti a kazdu vyvalkame na kruh asi 2mm hruby a nozom krajame cesto ako pizzu.Snazime sa rovnake diely.tym nam vzniknu trojuholnicky na ktorych siroku stranu davame kopku plnky a pekne trojuholnicek zrolujeme do tvaru rozka.Ukladame na plech vystlany papierom na pecenie vedla seba a potrieme rozslahanym vajickom.Pri teplote 200st pecieme do zlatohneda.Po vychladnuti posypeme praskovym cukrom.
Rozky naozaj chutia najlepsie ked nie su prilis cerstve a chrumkave,skor naopak ked zmäkknu,co je az na druhy den po peceni.A co je supeeeer,ze sa daju zamrazit a tym padom si mozete aj na buduce pochutit.
![]() |
pred supnutim do rury |
![]() |
upecene |