Pečená zelenina na plechu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mrkva*zeler*pór*cibuľa*cesnak*cherry paradajky*zemiaky neošúpané*biele tofu*olivový olej*rozmarín*tymián*provensálske bylinky*soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Veľmi jednoduchý a rozne variabilný recept.Pre vegetariánov s tofu či iným syrom napr.balkánskym či nivou a pre masožravé polovičky-tým pred koncom pečenia......takých asi 10 minút možme pridať klobásu :)).

Zeleninu ,ktorú máme v pláne piecť si očistíme a nakrájame.....cibuľu na mesiačiky,mrkvu na kolieska,pór na kolieska,zemiaky poriadne umyjeme a nakrájame na mesiačiky aj so šupkou,zeler na plátky...
...paradajky dáme celé,cesnak nešúpeme,tiež ho dáme tak ako je,len ho zbavíme šupiek,ktoré idú samé dole.Ja som si ešte pridala tofu na kocky....
...nachystáme si olejovú marinádu.Do olivového oleja dáme soľ,rozmarín,tymián,provens.bylinky....
...ochuteným olejom polejeme zeleninu...
...a dobre premiešame...
...zeleninu dáme na plech vystlatý papietom na pečenie,cesnak tam len tak posadíme....Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30-40 minút...keď chcete prida´t syr tipu Niva,či balkánsky,tak staci 10-15 minút pred koncom pečenia....
...cesnak...
...upečená zelenina...
...upečená zelenina....
...a takto vyzerá upečený cesnak,dá sa krásne prstami vylúpnuť.Svoju štipľavosť stratil,je dosladka.Takže ho možme bez obáv zjesť.Toto som chcela vyskusat,uz som o tom čitala a fakt to funguje.