Jednoduchá LIKÉROVÁ BÁBOVKA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g margarínu, 200g kryšt.cukru, 3 vajcia, 2 dl čokoládového vaječného likéru (alebo iný vaječný likér), 400g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 2PL kakaa.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyskúšajte trochu inú verziu bábovky s príchuťou vaječného likéru. Je vynikajúca a veľmi rýchla na prípravu.

- Postup je úplne jednoduchý, viac-menej klasika... Najskôr vyšľaháme zmäknutý margarín s kryšt. a vanilk. cukrom,
- potom po jednom zašľaháme celé vajcia, pridáme vaječný likér, múku s práškom do pečiva a vymiešame hutnejšie cesto.
- Polovicu cesta dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
- Do druhej vmiešame kakao a navrstvíme na svetlé cesto. Pečieme cca 1 hodinu pri 180˚C.
- Upečenú bábovku ešte horúcu vyklopíme na tanier a posypeme práškovým cukrom,
- príp. ešte polejeme čokoládou a ozdobíme...:-)