Sviečková pre Jakubka
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
200 g kuracích alebo morčacích pŕs, 1 mrkva, 1 petržlen, kúsok zeleru, 1 kyslá smotana, 1/2 jablka sladkokyslej chuti, 1 lyžička plnotučnej horčice (nemusí byť), 1 smotana (ja dávam 1/2 kyslej a 1/2 šľahačkovej), ale dá sa nahradiť aj mliekom a kúskom masla, soľ, olej, citrón
POSTUP PŘÍPRAVY
Do hrnca dám variť koreňovú zeleninu očistenú a pokrájanú na kúsky.Podlejem troškou vody a po 10 minútach pridám očistené a nakrájané jablko. Mäso pokrájam na kúsky a pomiešam s olivovým olejom a nechám trochu postáť (5 minút). Potom opečiem mäso na teflonovej panvici (5-7 minút). Medzitým zelenina a jablko zmäklo, pomixujem to ponorným mixérom a pridám smotany, horčicu, posolím podľa chuti, pridám citrónovú šťavu a keď máte po ruke aj malú lyžičku zaváraných brusníc, čučoriedok alebo lesného ovocia či ríbezle. Pridám opečené mäsko a všetko spolu prehrejem. Vypnem a podávam s cestovinou, knedlou, haluškami.
je to veľmi rýchla sviečková (max. 15 minút), chutná a zdravá a chutí aj môjmu synovi. nezahusťujem múkou, iba jablkom, ktoré dodá sviečkovej aj chuť. Deti zeleninu v omáčke ani nepostrehnú. Malým deťom sa to dá robiť bez zeleru a namiesto smotany dať sušené mlieko a kúsok masla.
Dobrú chuť!